top of page

Motivasyon ve Siz

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2019

Herkesin sahip olmayı istediği, başarı ve başarısızlığı ilk elden etkileyen unsur.

Motivasyonun kaynağı nedir ve neden eksikliği başarısızlığın ölçütleri arasında anılır?


Hayaller ve hedefler

Her birimizin hayatları , hayalleri ve hedefleri birbirinden farklı. Bireysel çaba ve emek ile elde edilen her şey,bunların her biri birbirinden farklı olsa da, hepsi önce bir hayal sonra bir hedef ve sonunda ise bir emek ürünüdür.

İşte hayallerimizi somut bir çıktıya dönüştürmeye çalışırken , tökezlediğimiz anda bizi tekrar ayağa kaldıran , tekrar harekete geçirerek sonuca ulaştıran gücün adıdır motivasyon.

Herkesin motivasyon kaynağı birbirinde farklılık gösterir.Burada üzerinde durulması gereken hangi unsurların motivasyonunuzu azalttığını hangi unsurların ise motivasyonunuzu artırdığıdır. Biz buna ''kendinizi tanımak '' diyoruz.


Motivasyonun önemi yaptığımız işin son anına kadar hamlelerimiz üzerinde belirleyici etkisinin bulunmasından kaynaklanır. Size yarışı kazandıran da kaybettiren de motivasyonunuzu yönetme becerinizdir.


Motivasyonun kaynağı ; Aynadaki yansımanız


Dolayısı ile motivasyonu sağlamak için yapmanız gerekler:

  • Sizi motive eden şeyleri belirlemeden önce, neyin motivasyonunuzu düşürdüğünü belirleyin ve onu hayatınızdan çıkarın.

  • Başarısızlıktan korkmayın , kendinizi başarısızlıklarınızla kabullenin ve daha iyisi için çalışın.

  • Merdivenleri tırmanırken düşmek bir başarısızlık değildir , daha hızlı ve dengeli çıkabilmek için biraz nefes alıp güç toplamaktır.Asla pes etmeyin.

  • Güçlü ve zayıf yönlerinizi bilin, ve tüm gerçekliği ile kabul edin. Çünkü neyi başarıp nerede zorlanacağınızı sizden daha iyi bilen yok?

  • Sizi harekete geçirecek hedefler belirleyin.Hayal edin, hayalleriniz yoksa sizi motive edecek bir şeyde yok demektir.Hayalleriniz hedefleriniz olsun.

  • Siz başaracağınıza inanırsanız, herkes başaracağınıza inanır. Onların size duyduğu bu güven size ikincil bir motivasyon desteği sağlar ve sizi güçlendirir.

  • Ve son olarak nefes alabildiğiniz sürece kendinizi motive edecek güce de sahip olduğunuzu asla unutmayın.Motivasyon size verilebilecek bir şey değildir, onun kaynağı sizsiniz.





77 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page