top of page

Sizi tanımlayan şey nedir?





Ben kavramından bahsediyorum, sizin için sen kavramından, size ait olanlar için ise değer kavramından.


Sahi sizi veya sahip olduklarınızı değerli kılan nedir tam olarak ? Peki değeri tanımlayabilir misiniz?


Aslına bakarsanız değer dediğiniz tam olarak sizsiniz. Doğduğunuz an kazanmış olduğunuz bir şey . Biri yada bir şey için taşıdığınız önemle uzaktan yakından ilgisi yok. Benzersiz oluşunuz ve bu benzersizliğinizin taşıdığı potansiyelle , sayısız ihtimalleri barındıran olabileceğiniz şey ile ilgili tam olarak.


Bu yüzden en az sizin kadar benzersiz ve değerli size özel olacak şeyleri taşıyın hayatınıza. Belki de yıllar boyu hamallığını yaptığınıza değecek bu şeyin ağırlığı sizi yıldırmasın.


Bilgi, öğrenme merakı, keşfetme heyecanı, ahlak, hoşgörü, empati kurabilme, sevebilme...biri de çıkıp diyebilir mi bunların tamamı gereksiz ya da kötü. Aksine eksiğimiz bu sanki. Başkaları inatla ret etse de doldurun doldurabildiğiniz kadar heybenizi ,heybeniz ağırlaştıkça sizi güçlendiren muhteşem bir yüktür. Sizi tanımlar.


Önce siz ve sonra etrafınıza toplanan yada etrafında toplandığınız kalabalığın bunlara ne kadar ihtiyaç duyduğuna bakın, sonrasında en az ihtiyaç duyan ve en azı için çabalayan olmadığınıza emin olun.


Satın alınabilir, taşınabilir, eskiyen maddesel nitelikli hiç bir şey size değer sağlamaz. Bunlar sizi Konforlu ve huzurlu hissettirir. işlevini yaptığı sürece taşıyıcısı yada kullanıcısı olursunuz. Mutlaka son bulur yada değeri azalır.


Sadece size özel, size ait ve sizinle baki kalacak tek bir şey söyleyin. Tüm bunları kötü ve önemsiz olarak tanımlıyor anlamı çıkarmayın. Konfor , hayat kalitesi ve motivasyon için gerekli, tamamı yaşamsal döngüde tamamlayıcı özelliğe sahip.


Ama sizi bunlar tanımlamaz, tamamlar en fazla. Değer, tutum ,anlayış ve davranış şekliniz sizi tanımlar. İlk oluşunuzdan itibaren üzerine katabileceğiniz şeylerden bahsediyorum. Benzersizliğinize yakışır şeylerden.


Derinizin altına giydiklerinizden...



9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page